DOLAR 34,2014 0.22%
EURO 37,1534 0.08%
ALTIN 2.978,880,85
BITCOIN 2308287-0,11%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DENİZE GİRMEK YASAK, PLAJA DEĞİL! 

DENİZE GİRMEK YASAK, PLAJA DEĞİL! 

ABONE OL
6 Temmuz 2022 13:34
DENİZE GİRMEK YASAK, PLAJA DEĞİL! 
1

BEĞENDİM

ABONE OL

DENİZE GİRMEK YASAK, PLAJA DEĞİL! 

1 Temmuz 2022 Cuma Günü Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in açılışını yaptığı Çiftalan Plajı, bazı kişilerin okuduklarını anlamamaları nedeniyle vatandaşlara kapatıldı. Bazı yandaş gazetecilerin de aralarında bulunduğu bu grup, 5 Temmuz 2022 Salı günü Çiftalan Plajı’nın neden kapalı olduğunu araştırdığımız canlı yayınımızı işaret ederek Kaymakamlık tarafından yayınlanan “DENİZE GİRME YASAĞI” nı öne sürdü. Kaymakamlık tarafından yayınlanan denize girme yasağı, “PLAJA GİRME YASAĞI” olarak algılanmış.

Kaymakamlık tarafından yayınlanan ve aşağıda sizlere de fotoğrafını yayınladığımız tamime göre plaja değil, denize girme yasağı konulmuş.

150 LİRALIK BENZİN HARCADIM KAPIDA KALDIM!

Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından açılışı yapılan ancak içeride inşaat çalışmalarının henüz bitmediği anlaşılan ve halkın denize girdiği yere hafriyat döküldüğü tespit edilen plajda konu üzerinde bazı vatandaşlarla görüştük.  İçeriye zorlu bir mücadele vererek girdiğini belirten ismi ve resmi bizde saklı olan bir vatandaşımız, “Ben öğretmenim. Okullar tatil olunca çocuklarımı yeni açılan plaja getireyim dedim. Geldiğimizde kapı kapalı idi. Bağırdık seslendik kimse gelmedi. O sırada inşaat çalışmaları için gelen bir kepçe şoförü içeriyle girebilmek için kapıyı açınca içeri girebildik. Adam bize kızdı ama biz girdik. Ben Eyüpsultan merkezde oturuyorum. Burası merkeze 35 kilometre mesafede. Gidiş geliş 70 kilometre yol yapar. Nereden baksanız 150 lira yakıt masrafı var. Bırakın masrafı çocuklarıma ben bu durumu nasıl izah ederim.  Denize girme konusuna gelince zaten içeride görevliler deniz kıyısına yaklaştırmıyorlar. İlla denize girmek şart değil, çocuklar biraz temiz hava alsınlar, kumda oynasınlar. Plaja girmenin yasak olmaması lazım” diye konuştu.

DİREK DENİZ BAŞKANI ARADIM

Kapalı olan plaj girişinde ailesiyle bekleyen ve eskiden belediyede üst düzey görevli olduğunu belirten bir vatandaşta yaptığımız görüşmede, “Ben direk Deniz Başkanı aradım, durumu anlattım. Plaj açıldı diye ailecek gelelim bir görelim dedik ama neden kapalı anlayamadım. Deniz Başkan birini gönderip açtırıyorum dedi” diye konuştu.

DENİZ GERÇEKTEN TEHLİKELİ!

Yaptığımız araştırmalara göre, Çiftalan Plajı’nın, denizden kumsala doğru girdiği ve bir havuz oluşturduğu görülmekte. Denizin dalgalardan ve dökülen hafriyattan berraklığını kaybetmesi bir başka tehlikeyi daha ortaya çıkarıyor. Havuz olan kısmın dibi gözükmediği gibi bazı şahıslar buranın, kıyıdan birkaç metre sonra, yaklaşık  2 metre derinlikte olduğunu belirtiyorlar. Bu da iyi yüzme bilmeyen insanların yaşamını tehlikeye atabilecek bir durum olarak ortaya çıkıyor.

PLAJDAKİ BÜTÜN TESİSLER KAPALI

Bu arada dikkatimizi çeken bir başka konu ise gayet güzel yapılan hizmet tesislerinin henüz açık olmadığı idi. Tuvaletler. büfeler ve diğer hizmet tesisleri kapalı. 1 Temmuz’da  Başkan Deniz Köken tarafından yapılan açılıştan sonra tuvaletlerin, büfelerin ve diğer hizmet tesislerinin kapalı olması bir başka konu olarak ortaya çıkıyor.

KAYMAKAMLIĞIN YASAK EMRİ

Eyüpsultan/Ağaçlı Bölgesi Denize Girme Yasağı Hakkında

  1. Sahillerimizde can ve mal kayıplarının önlenmesi için hava/deniz raporları doğrultusunda gerekli önlemler alınmakta, vatandaşlarımızın duyarlı yaklaşımı ve destekleri ile etkin şekilde uygulanmaktadır.
  2. 03.07.2022 Pazar günü Eyüpsultan/Ağaçlı bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri rüzgarın 50-75 kilometre şiddetinde, dalganın 1.5-2 metre yüksekliğinde olacağını bildirmektedir.
  3. Bu kapsamda İlgi (a-b) kanunlar gereği; 03.07.2022 Pazar günü (yarın) saat 12:00’dan sonra bahse konu mevkiide yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r