DOLAR 34,2152 0.24%
EURO 37,1345 0.12%
ALTIN 2.980,180,89
BITCOIN 23164090,61%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eyüpsultan’lı emekli polisten, Alman polisine büyük destek..

Eyüpsultan’lı emekli polisten, Alman polisine büyük destek..

ABONE OL
8 Temmuz 2024 13:27
Eyüpsultan’lı emekli polisten, Alman polisine büyük destek..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eyüpsultan’lı emekli polisten, Alman polisine büyük destek..

Eyüpsultanlılar’ın yakından tanıdığı ve Eyüpsultan’da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yıllarca görev yapan ve geçtiğimiz aylarda emekli olan Tural Aslan, ziyaret için gittiği Almanya’da bir patlama olayının şahidi oldu. Konuyla ilgili olarak gördüklerini Alman polisine aktaran Tural Aslan olayın önemli tanıklarından biri durumunda.

Alman basınında da oldukça büyük bir yer kaplayan olay geçtiğimiz hafta, genellikle Türklerin ve yabancıların yaşadığı Engelskirchen /Loope/Köln ‘de bir binada meydana geldi ve yıllar önce Solingen’de meydana gelen ve 5 yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan faciayı akla getirdi.

Konuyla ilgili olarak gazetemiz Medya Haliç’e bir açıklamada bulunan Emekli Polis Memuru Tural Aslan şunları kaydetti:

“Olay bu sabah Engelskirchen /Loope/Köln adresinde,  saat:04:00 sıralarında oldu. Genelde yabancı ve Türklerin oturduğu binada, bina girişinde patlama oldu. Patlama olan bina benim bulunduğum binanın hemen karşısında bulunuyor. Olay anının hemen akabinde 17 yaşlarında erkek şahıs olay yerinden koşarak uzaklaştı. 3 gündür plakasız bir araba ile geceleri bombalanan binayı gözetleme yaptılar. Bu durumu, polis kimliğimi göstererek, Alman polisine bildirdim. Alman polisi, kaçan şahıs ile plakasız arabayı araştırmaya başladı. Görgü tanığı olarak bilgim alındı. Köln emniyetinden aradılar ve teşekkür ettiler.” dedi.

Konuyla ilgili olarak Alman savcılığı ve Köln Polisi’nin yaptığı açıklamaya göre;  1 Temmuz günü  Engelskirchen-Loope’deki bir apartmanın giriş alanında sabah 05.00 sıralarında patlama olduğu ve  kimliği belirsiz kişiler tarafından yapıldığı söyledi. “Im Auel” caddesindeki evin birkaç penceresi ve ön kapısı ağır hasar gördü. Mevcut bilgilere göre herhangi bir kişi yaralanmadı. Önemli maddi hasar oluştu. Durum böyle olunca apartmandaki daireler hâlâ yaşanabilir durumda. Bombalı saldırı ile detaylı araştırma ile kaçan şahıslar hakkında aramalar devam ediyor. Son olarak, patlama ile ilgili 1 kişinin tutuklandığı ve iki kişinin gözetim altına alındığı bilgisi geldi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r