Eyüpsultan Belediyesinde yarın yapılacak başkan vekili seçiminde CHP’nin 23, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın ise 14 meclis üyesi bulunuyor. Matematiksel olarak bakıldığında CHP’nin seçimi kaybetme ihtimalinin olmadığı görülüyor. Ancak durum hiç de öyle değil!
Medya Haliç Gazetesi olarak bugüne kadar tarafsız bir yayın anlayışı benimsedik. Bugün de yine tarafsız bir yorum ve öngörümüzü sizlerle paylaşmak istedik.
CHP, matematiksel olarak önde olsa da belediye başkan yardımcıları konusunda geride kalıyor. Üstelik yalnızca bu konuda değil; bırakın muhalif meclis üyelerini, kendi meclis üyelerine bile söz geçirme, iş yaptırma ve kendilerini dinletme konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı görülüyor.
Bunlar, dile getireceğimiz sorunlardan yalnızca birkaçı…
Mithat Başkan, seçimlerden önce “Beş yılda on yıllık iş ve hizmet yapacağım.” demişti. Ancak bırakın beş yılda on yıllık hizmet yapmayı, Eyüpsultanlıları mevcut hizmetlerden bile mahrum bıraktı. Buna örnek olarak Eyüp Merkez’de bulunan sosyal tesisi gösterebiliriz.
Gelelim asıl konumuza…
CHP, meclis üyesi sayısı bakımından önde olsa da vatandaşlar arasında farklı değerlendirmeler yapılıyor. Özellikle “AK Parti belediyeciliğini arar olduk.” şeklindeki söylemler dikkat çekiyor.
Hele ki Cami Meydanı ve Eyüpsultan’a giriş yollarında gerçekleştirilen kanal çalışmaları… Zamanlama ve planlama eksiklikleri, duyarsızlık, çözümsüzlük ve düzensiz çalışma anlayışı vatandaşları canından bezdirdi.
Tüm bu değerlendirmeler ışığında, matematiksel üstünlüğün sandığa aynı şekilde yansımayacağı kanaatindeyiz.
Medya Haliç Gazetesi olarak öngörümüz, yarın yapılacak seçimde AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın başkan vekilliğini açık ara farkla kazanacağı yönündedir.
EKONOMİ
14 Ekim 2026GENEL
14 Ekim 2026GENEL
14 Ekim 2026GENEL
14 Ekim 2026EKONOMİ
14 Ekim 2026EKONOMİ
14 Ekim 2026GENEL
14 Ekim 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.